Junior Category Manager

Solliciteer nu

Junior Category Manager

Voor de afdeling Assortment & Purchase (A&P) op ons hoofdkantoor te Nijmegen zijn wij op zoek naar een nieuwe collega in de functie van Junior Category Manager.

Full-time · Douglas Hoofdkantoor - Nijmegen

Als Junior Category Manager ben je, ter ondersteuning van de Category Lead en Senior Category Manager, verantwoordelijk voor het assortiment- en leveranciersmanagement op het operationele gebied van de dagelijkse uitvoering.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Het ondersteunen van de Category Lead en Senior Category Manager bij A&P activiteiten voor leveranciers;

 • Het analyseren van de product life cyclus en ervoor zorgdragen dat het assortiment op orde is;

 • Je maakt bestelvoorstellen voor nieuwe producten en one shots;

 • Het ondersteunen en voorbereiden van onderhandelingen met leveranciers;

 • Ondersteunen in onderhandelingen over condities voor geselecteerde leveranciers;

 • Het ondersteunen in onderhandelingen en plannen van alle marketingactiviteiten voor geselecteerde leveranciers;

 • Het volgen en analyseren van markttrends van desbetreffende categorieën en deze actief uitvoeren;

 • Interne communicatie met verschillende afdelingen(o.a. E-commerce, Marketing, Supply Chain).

Je rapporteert aan de Category Lead van de betreffende categorieën. 

Jouw kennis en vaardigheden

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld in de richting van bedrijfseconomie, commerciële economie/bedrijfskunde of een soortgelijke richting;

 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in een commerciële omgeving;

 • Je hebt financieel inzicht en bent analytisch en cijfermatig sterk onderlegd;

 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;

 • Je hebt een analytische denkvermogen en hebt goede onderhandelingsvaardigheden;

 • Je bent accuraat, collegiaal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Tot slot heb je een gezonde drive, zelfsturend vermogen en een hands-on-mentaliteit.

Je standplaats is Nijmegen. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar een kandidaat woonachtig in Nijmegen en/of omgeving. Of naar iemand die bereid is zich daar te vestigen.

Dit heeft Douglas jou te bieden

 • Een uitdagende, veelzijdige en interessante functie voor 32-38 uur per week binnen een internationale onderneming;

 • Persoonlijke ontwikkelmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden binnen een internationale onderneming. Wij stimuleren jouw groei en eigenaarschap;

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden waaronder een bonusregeling, personeelskorting en minstens 24 vakantiedagen;

 • Een aangename en open bedrijfscultuur. We zetten ons in voor een fijne werksfeer, waar iedereen onderdeel van uit maakt. Dit doen we onder andere door:

  • Het aanmoedigen van alle medewerkers om hun ideeën en feedback te delen, omdat we van mening zijn dat iedere stem telt.

  • Erkennen dat iedereen verschillende behoeften en verantwoordelijkheden heeft buiten het werk. Daarom bieden we flexibele werktijden en een thuiswerk beleid aan om een gezonde balans tussen werk en privé te waarborgen

 • Last but not least: Douglas stimuleert een gezonde levensstijl. Zo wordt er wekelijks vers fruit op kantoor bezorgd en werken we samen met Fit20! waardoor je tegen een aantrekkelijk tarief kunt sporten in onze inhouse studio.

  Over Douglas

  Douglas, de meest toonaangevende ‘beauty destination’ in Europa, is inmiddels al ruim 200 jaar een begrip. Met een online assortiment van meer dan 100.000 producten, ruim 18.000 medewerkers en meer dan 1.850 fysieke winkels binnen Europa, is Douglas continue in beweging. Professionele en klantvriendelijke teams en de mooiste merken in aantrekkelijke en moderne stores, maken dat Douglas zich blijft onderscheiden in de wereld van parfum, make-up, skincare en haircare.

  Onze missie 'Make life more beautiful.': Dat doen we door ieder individu te waarderen en te helpen om tot bloei te komen. Want zo maken we ieders leven mooier. Samen met onze collega’s in de stores, op het hoofdkantoor in Nijmegen en op het distributiecentrum in Oldenzaal geven we daarom invulling aan de volgende drie kernwaarden:

  ‘Passion’: Wij hebben een passie voor mensen & beauty en het bieden van de beste service.

  ‘Appreciation’: Wij waarderen ieders unieke persoonlijkheid en inzet, waarbij wij als één team samenwerken.

  ‘Ownership’: Wij nemen verantwoordelijkheid om gezamenlijke resultaten te behalen en willen elke dag beter worden.

   

  Wij zijn voortdurend op zoek naar talenten die zich herkennen in onze missie en waarden. Hebben we een match? Dan binden wij je graag langdurig aan onze organisatie. Wij begeleiden jou in je verdere ontwikkeling. Dit blijven wij doen tijdens je carrière. Bij Douglas weet je waar je aan toe bent, wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou kunnen verwachten.

Solliciteer op deze functie

Wij geloven dat diversiteit in onze teams bijdraagt aan een goede kwaliteit van onze dienstverlening. We moedigen je aan om op deze functie te solliciteren ongeacht jouw achtergrond, identiteit of beperkingen. Mocht je extra voorzieningen nodig hebben om de sollicitatieprocedure voor jou te vergemakkelijken, geef dat dan bij ons aan.

Kom jij ons binnenkort versterken als Junior Category Manager? Dan horen we graag van je! De contactpersoon voor deze vacature is Ilona Jordaan, Category Lead Fragrances Netherlands & Belgium, neem contact op door te bellen naar +31 24 35 15 159. 

Help jij ons in onze missie , waarden en doelen? Aarzel niet, solliciteer en ‘join the people behind beauty”!