Social Commerce Marketeer

Solliciteer nu

Social Commerce Marketeer

Voor de afdeling Marketing & CRM op ons hoofdkantoor in Nijmegen zijn wij op zoek naar een creatieve, sociale en resultaat gedreven Social Commerce Marketeer.

Full-time · Douglas Hoofdkantoor - Nijmegen

DOUGLAS LIVE, DOUGLAS Clips & de DOUGLAS Creator App vormen samen de basis voor het sterk groeiende DOUGLAS Social Commerce platform. Ook in de Social Media en Social Commerce wereld is DOUGLAS vooruitstrevend en streven wij ernaar de beste service aan onze klanten te bieden. DOUGLAS LIVE & DOUGLAS Clips werden in de afgelopen jaren geïntroduceerd en zijn nu al niet meer weg te denken uit de DOUGLAS Customer Experience.

Dit jaar voegen we daar de DOUGLAS Creator App aan toe. Met deze toevoeging aan Social Commerce, breiden wij ook ons team uit. Wij zoeken iemand die de Social Media gedachte om kan zetten in commercie, wie gedreven wordt door resultaat en bij wil dragen aan de groei en successen van ons Social Commerce platform. 

Deze drie facetten: DOUGLAS LIVE, DOUGLAS Clips & de DOUGLAS Creator App vormen de basis van jouw werkzaamheden.

Jouw verantwoordelijkheden

 • De uitrol en groei van het Social Commerce platform voor DOUGLAS Nederland & België;

 • De lancering van de DOUGLAS Creator App;

 • Het opzetten van DOUGLAS livestreams en Clips met Beauty Advisors en merken, in overeenstemming met de marketing kalender;

 • Het vertalen van strategische doelstellingen naar uitvoerbare plannen;

 • Het creëren van inspirerende en commerciële content.


Hier word jij blij van

 • Samenwerken met verschillende teams, voornamelijk het Social Media, Marketing en E-commerce team, maar ook met andere (internationale) collega’s vanuit de DOUGLAS Group;

 • Contact en onderhandeling met externen, met o.a. leveranciers en influencers/content creators;

 • Het delen van jouw passie voor beauty, door middel van DOUGLAS livestreams en clips, waarbij jijzelf, een collega of één van onze merken centraal staat;

 • Commercieel denken; content is één, maar het creëren van additionele services en omzet, daar gaat jouw hart écht sneller van kloppen.


Jouw directe collega aan het woord

Loïs Jansen, Social Commerce Marketeer

“Als Social Commerce Marketeer ben ik verantwoordelijk voor het (live) shopping concept op douglas.nl en douglas.be. Ik organiseer livestreams met Beauty Advisors en merken om de online klant te adviseren en te inspireren. Sinds een aantal maanden zijn Douglas Clips hierbij gekomen: dit zijn korte video’s gemaakt door Douglas Creators en merken die onder andere op productpagina’s staan. Social Commerce groeit hard en er komen toffe projecten aan. Daarom zijn wij op zoek naar jou!”

Het team

Het Social Media, Commerce & PR team bestaat uit 5 collega’s. Jij rapporteert aan de Team Lead Social Media, Commerce & PR en hebt drie directe collega’s. Twee Social Media & PR marketeers en één Social Commerce Marketeer. Het Social Media, Commerce & PR team is onderdeel van het Marketing en CRM team binnen DOUGLAS.

Jouw kennis en vaardigheden

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • Minimaal 2-3 jaar werkervaring in marketing, met een focus op Social Media of Social Commerce;

 • Ervaring of affiniteit met beauty én het werken in een internationale context;

 • Sterke project management skills;

 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en goede kennis van de Engelse taal;

 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;

 • Pro-actieve instelling en in staat om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen.

  Jouw standplaats is Nijmegen. Derhalve gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat woonachtig in de omgeving van Nijmegen.

Dit heeft Douglas jou te bieden

 • Een uitdagende, veelzijdige en interessante functie voor 38 uur per week binnen een internationale onderneming;

 • Een marktconform en interessant arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een bonusregeling en minimaal 24 vakantiedagen;

 • Persoonlijke ontwikkelmogelijkheden binnen een sterk groeiende internationale onderneming;

 • Een aangename en open bedrijfscultuur. We zetten ons in voor een fijne werksfeer, waar iedereen onderdeel van uit maakt. Dit doen we onder andere door:

  • Het aanmoedigen van alle medewerkers om hun ideeën en feedback te delen, omdat we van mening zijn dat iedere stem telt.

  • Erkennen dat iedereen verschillende behoeften en verantwoordelijkheden heeft buiten het werk. Daarom bieden we flexibele werktijden en een thuiswerk beleid aan om een gezonde balans tussen werk en privé te waarborgen.

 • 'Last but not least’: Douglas stimuleert een gezonde levensstijl. Zo wordt er meerdere keren per week vers fruit op kantoor bezorgd voor iedereen en werken we samen met Fit20, waardoor je tegen een aantrekkelijk tarief kunt sporten in onze ‘inhouse’ studio.

Over Douglas

Douglas, de meest toonaangevende ‘beauty destination’ in Europa, is inmiddels al ruim 200 jaar een begrip. Met een online assortiment van meer dan 100.000 producten, ruim 18.000 medewerkers en meer dan 1.850 fysieke winkels binnen Europa, is Douglas continue in beweging. Professionele en klantvriendelijke teams en de mooiste merken in aantrekkelijke en moderne stores, maken dat Douglas zich blijft onderscheiden in de wereld van parfum, make-up, skincare en haircare.

Onze missie 'Make life more beautiful.': Dat doen we door ieder individu te waarderen en te helpen om tot bloei te komen. Want zo maken we ieders leven mooier. Samen met onze collega’s in de stores, op het hoofdkantoor in Nijmegen en op het distributiecentrum in Oldenzaal geven we daarom invulling aan de volgende drie kernwaarden:

‘Passion’: Wij hebben een passie voor mensen & beauty en het bieden van de beste service.

‘Appreciation’: Wij waarderen ieders unieke persoonlijkheid en inzet, waarbij wij als één team samenwerken.

‘Ownership’: Wij nemen verantwoordelijkheid om gezamenlijke resultaten te behalen en willen elke dag beter worden.

Wij zijn voortdurend op zoek naar talenten die zich herkennen in onze missie en waarden. Hebben we een match? Dan binden wij je graag langdurig aan onze organisatie. Vanaf het begin helpen wij met je ontwikkeling. Dit blijven wij doen tijdens je carrière. Bij Douglas weet je waar je aan toe bent, wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou kunnen verwachten.

Solliciteer op deze functie

Wij geloven dat diversiteit in onze teams bijdraagt aan een goede kwaliteit van onze dienstverlening. We moedigen je aan om op deze functie te solliciteren ongeacht jouw achtergrond, identiteit of beperkingen. Mocht je extra voorzieningen nodig hebben om de sollicitatieprocedure voor jou te vergemakkelijken, geef dat dan bij ons aan.

Wil je ons team komen versterken als Social commerce Marketeer? Dan horen wij heel graag van je! De contactpersoon voor deze vacature is Janneke Munster, Team Lead Social Media, Commerce & PR. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op door te bellen naar (024) 800 09 88

Help jij ons in onze missie , waarden en doelen? Aarzel niet, solliciteer en ‘join the people behind beauty”!