Social Media Marketeer

Solliciteer nu

Social Media Marketeer

Voor de afdeling Marketing & CRM op ons hoofdkantoor in Nijmegen zijn wij op zoek naar een Social Media Marketeer. Ben jij iemand die social media ademt, een passie heeft voor beauty en houdt van een dynamische en snel bewegende werkomgeving? Lees dan snel verder of deze functie iets voor jou is.

Full-time · Douglas Hoofdkantoor - Nijmegen

Als Social Media Marketeer bij Douglas ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van de social-media strategie van Douglas Nederland & België.

Je gaat aan de slag met het plannen en uitwerken van content op onze social media kanalen, influencer campagnes en (PR) events. Ook zal je ondersteunend zijn aan verschillende PR campagnes en shootdagen.

Je draagt bij aan het behalen van targets en het generen van zowel online als offline traffic naar onze online shop en fysieke winkels. Tot slot ben je medeverantwoordelijk voor het optimaliseren van onze social strategieën en streef je er naar elke dag het beste resultaat te halen.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Bedenken en creëren van content op onze social media kanalen;

 • Realiseren van groei voor onze social media kanalen;

 • Het schrijven van teksten passend bij de social media uitingen;

 • Ontwikkelen, uitvoeren en monitoren van onze influencer marketing strategie;

 • Marketing doelen vertalen naar creatieve social media kanalen en influencer campagnes;

 • Het bedenken en uitrollen van PR en influencer evenementen;

 • Ondersteunende rol bij het bedenken en uitrollen van PR campagnes;

 • Het signaleren van trends en ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de Social Media-strategie.


Hier word jij blij van

 • Samenwerken met verschillende teams, voornamelijk het Social Commerce, E-commerce en Marketing & CRM team, maar ook met andere (internationale) collega’s vanuit de DOUGLAS Group;

 • Contact en onderhandeling met externen, o.a. leveranciers en influencers/ content creators;

 • Het delen van jouw passie voor beauty door middel van creatieve content maken voor op onze social media kanalen;

 • Het bedenken van creatieve concepten voor zowel branding als commercie, met als doel het halen van targets.


Jouw directe collega aan het woord

Stan Kropman, Social Media Marketeer

Als Social Media Marketeer is geen enkele dag hetzelfde en zijn de werkzaamheden leuk en divers. Zo ben ik op het ene moment een influencer campagne aan het uitzetten, sta ik het andere moment in onze studio om content te maken en schrijf ik later een persbericht voor onze nieuwste beauty launches. Een aantal keer per jaar ben ik, samen met mijn collega’s, druk bezig met het organiseren van PR & influencer events. Houd jij van een divers takenpakket en ga jij geen uitdaging uit de weg? Dan zijn wij op zoek naar jou!”

Het team

Het Social Media, Commerce & PR team bestaat uit 5 collega’s. Jij rapporteert aan de Team Lead Social Media, Commerce & PR en hebt drie directe collega’s. Één Social Media & PR marketeer en twee Social Commerce Marketeers. Het Social Media, Commerce & PR team is onderdeel van het Marketing en CRM team binnen DOUGLAS.

Jouw kennis en vaardigheden

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau

 • Minimaal 2-3 jaar werkervaring in marketing, met een focus op Social Media of Social Commerce;

 • Ervaring of affiniteit met beauty én het werken in een internationale context;

 • Ervaring met het maken en editten van social video’s

 • Sterke project management skills;

 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en goede kennis van de Engelse taal;

 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;

 • Pro-actieve instelling en in staat om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen.

  Jouw standplaats is Nijmegen. Derhalve gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat woonachtig in de omgeving van Nijmegen.

Dit heeft Douglas jou te bieden

 • Een uitdagende, veelzijdige en interessante functie voor 38 uur per week binnen een internationale onderneming;

 • Een marktconform en interessant arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een bonusregeling en minimaal 24 vakantiedagen;

 • Persoonlijke ontwikkelmogelijkheden binnen een sterk groeiende internationale onderneming;

 • Een aangename en open bedrijfscultuur. We zetten ons in voor een fijne werksfeer, waar iedereen onderdeel van uit maakt. Dit doen we onder andere door:

  • Het aanmoedigen van alle medewerkers om hun ideeën en feedback te delen, omdat we van mening zijn dat iedere stem telt.

  • Erkennen dat iedereen verschillende behoeften en verantwoordelijkheden heeft buiten het werk. Daarom bieden we flexibele werktijden en een thuiswerk beleid aan om een gezonde balans tussen werk en privé te waarborgen.

 • 'Last but not least’: Douglas stimuleert een gezonde levensstijl. Zo wordt er meerdere keren per week vers fruit op kantoor bezorgd voor iedereen en werken we samen met Fit20, waardoor je tegen een aantrekkelijk tarief kunt sporten in onze ‘inhouse’ studio.

Over Douglas

Douglas, de meest toonaangevende ‘beauty destination’ in Europa, is inmiddels al ruim 200 jaar een begrip. Met een online assortiment van meer dan 100.000 producten, ruim 18.000 medewerkers en meer dan 1.850 fysieke winkels binnen Europa, is Douglas continue in beweging. Professionele en klantvriendelijke teams en de mooiste merken in aantrekkelijke en moderne stores, maken dat Douglas zich blijft onderscheiden in de wereld van parfum, make-up, skincare en haircare.

Onze missie 'Make life more beautiful.': Dat doen we door ieder individu te waarderen en te helpen om tot bloei te komen. Want zo maken we ieders leven mooier. Samen met onze collega’s in de stores, op het hoofdkantoor in Nijmegen en op het distributiecentrum in Oldenzaal geven we daarom invulling aan de volgende drie kernwaarden:

‘Passion’: Wij hebben een passie voor mensen & beauty en het bieden van de beste service.

‘Appreciation’: Wij waarderen ieders unieke persoonlijkheid en inzet, waarbij wij als één team samenwerken.

‘Ownership’: Wij nemen verantwoordelijkheid om gezamenlijke resultaten te behalen en willen elke dag beter worden.

Wij zijn voortdurend op zoek naar talenten die zich herkennen in onze missie en waarden. Hebben we een match? Dan binden wij je graag langdurig aan onze organisatie. Vanaf het begin helpen wij met je ontwikkeling. Dit blijven wij doen tijdens je carrière. Bij Douglas weet je waar je aan toe bent, wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou kunnen verwachten.

Solliciteer op deze functie

Wij geloven dat diversiteit in onze teams bijdraagt aan een goede kwaliteit van onze dienstverlening. We moedigen je aan om op deze functie te solliciteren ongeacht jouw achtergrond, identiteit of beperkingen. Mocht je extra voorzieningen nodig hebben om de sollicitatieprocedure voor jou te vergemakkelijken, geef dat dan bij ons aan.

Wil je ons team komen versterken als Social Media Marketeer? Dan horen wij heel graag van je! De contactpersoon voor deze vacature is Janneke Munster, Team Lead Social Media, Commerce & PR. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op door te bellen naar (024) 800 09 88

Help jij ons in onze missie , waarden en doelen? Aarzel niet, solliciteer en ‘join the people behind beauty”!